Sirje Rank • 24. märts 2017 kell 12:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kas kalakasvatajate aktsiatel on lagi käes?

Foto: Scanpix/Reuters

Läinud aasta jaanuaris tehti Norras ajalugu – nafta hinna langus ja kasvav nõudlus mereandide järgi tekitas olukorra, kus lõhepuraka hind (4,5 kilo) ületas Brenti nafta barreli hinna.

Kalakasvatajatel on viimastel aastatel väga hästi läinud, Norra lõhe hind lõi läinud aastal rekordeid. Eksporti läinud värske lõhe hind ületas eelnenud asta hinnataseme keskmiselt 40%. Kas pidu jätkub – järjest tuleb uudiseid, et analüütikud tõmbavad kalatootjate aktsiate hinnasihte alla. Täna langetas SEB Investor Toomase portfellis oleva Leroy Seafoodi aktsia hinnasihti ja muutis soovituse "osta" pealt "hoia" peale.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum