Mait Kraun • 28. märts 2017 kell 20:49

Börs: optimism pani aktsiaturud uuesti tõusma

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud tõusid, sest tarbijate kindlustunne paranes ning see muutis investorid USA majanduse osas optimistlikumaks, vahendab Bloomberg.

Pangandussektori aktsiad taastusid. Eile jõudis sektor viimase kuue nädala madalaima tasemeni, sest investorid kartsid, et Donald Trump ei suuda regulatsioonide vähendamist Kongressist läbi suruda. Avalikustati ka majandusandmed, mis näitasid, et tarbijate kindlustunne on viimase 17 aasta kõrgeim. Energiatootjate aktsiad kallinesid, sest WTI toornafta ületas 48 dollari taseme. Võlakirjade tootlus tõusis 2,4protsendist kõrgemale.

Eelmisel nädalal turud langesid, sest vabariiklased ei suutnud tervishoiureformi Kongressis läbi suruda. Täna oli investorite tähelepanu aga asjaolul, et USA majandus tugevneb. Lisaks sellele lubas Donald Trumpi administratsioon, et edaspidi keskendutakse maksureformile. Föderaalreservi ametnikud teatasid, et jätkuvalt plaanitakse intresse tõsta sellel aastal kahel korral.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,7 protsenti 2358 punktini. Dow Jonesi indeks lisas 173 punkti ja lõpetas kaheksa päeva kestnud languse. Finantssektor tõusis 1,5 protsenti. Stoxx Europe 600 indeks lisas 0,6 protsenti, kallinemist juhtisit auto- ja meediafirmad.

WTI toornafta hind tõusis 1,3 protsenti 48,37 dollarini. Kulla untsihind maksis päeva lõpuks 1258 dollarit, mis on viimase kuu kõrgeim tase.

 

 

Hetkel kuum