Pille Ivask • 31. märts 2017 kell 15:37

Hinge vaakuva Searsi aktsia rallib

Searsil läheb juba pikka aega väga kehvasti  Foto: epa

Kuigi viimasel ajal on hoo sisse saanud jutud, et Sears võib pankrotti minna, on ettevõtte aktsia hind viimase kuue päeva jooksul suisa 50% tõusnud.

Selgub, et ettevõtte kaks kõige suuremat fänni ehk firma juhtfiguurid Eddie Lampert ning Bruce Berkowitz on need, kes aktsiaid kokku on ostnud. See omakorda on andnud seni pigem ebakindlatele investoritele märku, et lähiajal võib oodata Searsi uut tulemist.

Sears teatas, et on plaanimas sel aastal sulgeda 150 Searsi ja Kmarti kauplust. Lisaks teeb ettevõte veel teisigi müügitehinguid, et raha saada. Siiski ei tasu mõelda, et sellega Searsi piinad lõpetatud on. Tasub märkida, et ettevõte on olnud aastaid finantsraskustes ning neist välja tulla pole kerge.

Searsi aktsia maksab praegu 11,20 dollarit, võrdluseks, esmaspäeval, 27. märtsil maksis see 8,45 dollarit.

Hetkel kuum