Venezuela naftakontsern kaalub Rosneftilt abi palumist

07. aprill 2017, 16:00
Venezuela riiklik naftakontsern.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170407/BORS/170409733/AR/0/AR-170409733.jpg

Madala nafta hind ja Venezuela valitsuskriis olid Investorid juba murelikuks teinud, kuid Venezuela riiklik naftakontsern PDVSA maksis neile sel nädalal aegunud võlad korralikult välja, kirjutab Handelsblatt.

Investorid hingesid kergendatult, kui Venezuela riigifirma PDVSA oma võlakirjad investoritega ära klaaris. Börsil läksid nüüd hinda ka kontserni 2024 ja 2037. aasta võlakirjad, mille puhul teatas kontsern, et maksis seal samuti intressid investoritele juba välja.

Madalate naftahindade tõttu sattus PDVSA raskustesse. Praegu on kontsernil Reutersi andmetel 34 miljardi dollari eest võlgu ja kohustusi – sellest peab ta sel aastal ligi 3 ja järgmisel aastal ligi 5 miljardit dollarit tagasi maksma.

Asjaga kursis olevat isikud teatasid, et PDVSA peab juba läbirääkimisi Vene naftakontserni Rosneftiga, teemaks võimalik finantsabi. Lisaks uurib Venezuela keskpank Saksa meedia teatel võimalust USA investeerimisfondilt Fintech Advisorylt ligi 500 miljoni dollari suurune rahasüst saada.

PDVSA on 1976. aastal rajatud Venezuela naftakontsern ning riigi üks olulisemaid tööandjaid. Möödunud aasta sügisel teatas kontsern, et tema finantsid on nii halvad, et kaalutakse isegi pankrotti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. April 2017, 15:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing