Liina Laks • 7. aprill 2017 kell 8:15

Vennad teevad miljardilise aktsiatehingu

Hans Michel Piech (vasakul) ja Wolfgang Porsche.  Foto: Imago/Scanpix

Saksamaal on käimas aktsiate suurtehing: endine Volkswageni patriarh Ferdinand Piech plaanib suure osa oma aktsiatest vennale müüa, kirjutab Handelsblatt.

Sellega saab 75aastasest Hans Michel Piechist uus juhtfiguur Porsche SE pereettevõttes. Autoperekonnad Porsche ja Piech on mõlemad Volkswageni kontsernis enamusosanikud.

Ferdinand Piechile kuulub praegu veel 15 protsenti perekonnaettevõtte aktsiatest, millest ta Handelsblatti andmetel 14,7 protsenti ära müüa ja teistele perekonnaliikmetele anda plaanib. Aktsiate üleandmine leiab aset hiljemalt sügisel. Ferdinand Piech soovib aga vähemalt kuni müügitehingu jõustumiseni Porsche nõukokku jääda – see on tema viimane amet Volkswageni-Prosche juures. Ferdinand Piechi aktsiamüügi-soovi taga on Handelsblatti andmetel aga vaen teiste perekonnaliikmetega, kellega Ferdinandil viimastel kuudel aina rohkem konflikte tekkis.

Tehing toob Ferdinand Piechile sisse umbes miljard eurot.

Ühes Ferdinandi aktsiatega saab Hans Michel Piech ka Porsche SE vetoõiguse – sest siis kuulub talle 25,1 protsenti kontserni aktsiatest. „See oli Porsche ja Piechi perekonna ühisotsus,“ ütles Hans Michel Piech Saksa meediale. Senimaani kuulus talle endale 14,7 protsenti Porsche aktsiatest ning vetoõigust sai ta rakendada vaid koos vennaga. Piechide tehing viib nüüd selleni, et Porsche-perekonnaliidu hääl nõukogus Piechide perekonna omast üle ei käiks.

Hetkel kuum