Mait Kraun • 10. aprill 2017 kell 18:13

Teslast sai USA suurim autotootja

Tesla Model 3 prototüüp  Foto: Brian Williams/SpiedBilde/Bloomberg

Tesla tõusis täna turuväärtuselt USA suurimaks autotootjaks. Elektriautode tootja ületas General Motorsi väärtuse, kirjutab Bloomberg.

Vaid nädal aega tagasi läks Tesla turuväärtuselt mööda Ford Motorist. Täna on Tesla aktsia tõusnud 3,4 protsenti 312,85 dollarini, mis tähendab, et ettevõtte turuväärtus on juba 51 miljardit dollarit. Tõsi, esikoht on täna mitu korda vahetunud (GMi ja Tesla vahel), aga märgilise tähendusega on see sellegi poolest.

Tundub, et paljud investorid usuvad Tesla tegevjuhi Elon Muski visiooni, et varsti sõidavad meie teedel ainult elektriautod. General Motorsil ei ole halvasti läinud, aga taolist entusiasmi ei ole suudetud tekitada.

„Tesla tekitab optimismi, vabadust, protestimeelsust ja muid emotsioone, mida teised ettevõtted ei saa kopeerida,“ ütles investeerimisfirma Piper Jaffray analüütik Alexander Potter, kes tõstis esmaspäeval ka aktsia hinnasihti.

See, et Tesla möödus nii Ford Motori kui ka General Motorsi turuväärtuse, tõmbab kindlasti investorite tähelepanu. Tesla hinnatase tekitab juba praegu küsimusi. General Motorsi oodatud kasum on sellel aastal 9 miljardit dollarit ning Fordi puhul on vastav number 6,3 miljardit. Teslale oodatakse aga 950 miljoni suurust kahjumit.

Maailmas on Teslast eespool veel Toyota Motor, Daimler AG, Volkswagen AG, BMW AG ja Honda Motor.

 

Hetkel kuum