Mait Kraun • 11. aprill 2017 kell 13:42

Geopoliitilised pinged kruvivad kulla hinda

Kulla hind on märtsikuistest tippudest taandunud.  Foto: Reuters/Scanpix

Kulla ja võlakirjade hind on täna tõusnud, sest investorid on mures maailma geopoliitilise seisu pärast, kirjutab MarketWatch.

Ühtlasi ületas kuld 200 päeva libiseva keskmise hinna, mis on tehnilisest vaatepunktist väga tähtis näitaja. Investorid muretsevad nii Prantsusmaa valimiste, Süüria olukorra eskaleerumise kui Põhja-Korea pärast.

Kuld on täna kallinenud 1,1 protsenti 1264 dollarini untsist. Väärismetalli 200 päeva libisev keskmine hind on 1260,65 dollarit. Selle taseme ületamine on tehnilist analüüsi silmas pidades positiivne – see viitab hinnatõusu jätkumisele.

Tõenäosus, et euroskeptiline Marine Le Pen võidab Prantsusmaa presidendivalimised, on kasvanud. Lisaks on kasvama hakanud ka äärmusvasakpoolse kandidaadi Jean-Luc Melenchoni toetus. Mõlema puhul kardetakse, et nad võivad Euroopa Liitu ja euroala destabiliseerida.

Aasia kasvavate pingete keskmes on Põhja-Korea raketikatsetused ning Süüria olukord, mis pärast USA eelmise nädala raketirünnakuid pingestus. Valge Maja on vihjanud, et ei välista edasisi samme. Kõik need faktorid toetavad kulla hinna tõusu.

USA 10aastaste võlakirjade tootlus on langenud täna aga 4 baaspunkti võrra (-1,55 protsenti) 2,33 protsendini.

Hetkel kuum