Mait Kraun • 18. aprill 2017 kell 8:06

Analüütikud soovitavad osta Apple'it

Apple logo.  Foto: Bloomberg

Apple’i aktsia on viimase kolme kuuga tublisti kallinenud ning analüütikud arvavad, et tõusuruumi on veel, vahendab MarketWatch.

Esmaspäeval tõstis RBC Capital Markets Apple’i 12 kuu hinnasihti 155 dollarilt 157 dollarini. See tähendaks, et Apple’i turuväärtus tõuseb 740 miljardilt 824 miljardi dollarini. Apple’i aktsia jõudis 4. aprillil 144,77 dollarini, mis on kõigi aegade rekord.

RBC analüütik Amit Daryanani tõstis ka iPhone’ide müügiprognoosi ja käibeootusi. Tema sõnul näitavad praegused trendid, et tarbijad eelistavad üha enam Apple’i kallimaid tooteid. See on tõstnud nutitelefonide keskmist müügihinda.

Ka investeerimisfirma Mizuho Securities kordas esmaspäeval oma ostusoovitust. Mizuho hinnasiht on seatud 150 dollari juurde. Investeerimisfirma lisas, et nende hinnangul vastavad Apple’i kvartalitulemused ootustele või ületavad neid. Õunafirma teatab oma tulemused 2. mail.

„Kolmanda kvartali väljavaade võib olla aga oodatust kehvem, sest tarbijad lükkavad septembris ilmuva iPhone 8 ostmist edasi,“ teatas Mizuho. „Sellegi poolest on ettevõtte hinnatase atraktiivne ning selle tõttu tasub ka investeerida.“

Tõusupotentsiaal ligi 7 protsenti

Investeerimisfirma Pacific Cresti analüütikud olid samuti ettevaatlikult optimistlikud. Andy Hargreaves hoiatas, et probleemid tarnijatega tähendavad, et Apple’il võib olla probleeme optilise sõrmejäljekontrolli funktsioneerimisega. See võib tähendada viivitusi või selle täielikku eemaldamist. Pacific Cresti hinnasiht on 150 dollarit.

„See tekitab tootmisega seonduvaid riske, aga praegu me arvame, et uut iPhone’i see märkimisväärselt ei ohusta,“ ütles Hargreaves.

Apple’i aktsia keskmine hinnasiht on 150,96 dollarit ning analüütikud soovitavad aktsiat osta, selgub FactSeti kogutud andmetest.

Apple aktsia kaupleb praegu 141,8 dollari juures. Kolme kuuga on õunafirma kallinenud 18 protsenti ja viimase aastaga 28,5 protsenti.

 

Hetkel kuum