Mait Kraun • 18. aprill 2017 kell 13:48

Goldmani tulemused panid aktsia kukkuma

Goldman Sachs  Foto: EPA

Goldman Sachs Group teatas esimese kvartali tulemused, mis jäid analüütikute ootustele alla, vahendab MarketWatch.

New Yorgis asuva investeerimispanga kasum tõusis kaks korda, 2,26 miljardi dollarini (5,15 dollarit aktsia kohta). Eelmise aasta samal ajal oli kasum 1,14 miljardit (2,68 dollarit aktsia kohta). Tõsi, 2016. aasta esimene kvartal oli Goldmani jaoks 12 aasta halvim – kauplemisega seotud tulud vähenesid ja intressimäärad olid rekordmadalal.

Käive kasvas 27 protsenti, 8,03 miljardi dollarini. Aasta varem oli käive 6,34 miljardit. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid käibeks 8,45 miljardit ja kasumiks 5,31 dollarit aktsia kohta.

Aktsiakauplemisega seotud tulud vähenesid 6 protsenti, 1,67 miljardi dollarini. Võlakirjade, toorainete ja valuutadega kauplemine tõi sisse 1,69 miljardit. Kokku vähenesid kauplemisega seotud tulud 2,4 protsenti, 3,36 miljardi dollarini.

Goldman Sachsi aktsia on täna odavnenud 3,1 protsenti, sest kauplemisega seotud kulud ja üldine käive jäid analüütikute ootustele alla.

Hetkel kuum