Liina Laks • 20. aprill 2017 kell 15:15

Olympicu juhid vastasid põletavatele küsimustele

OEG omanik ja nõukogu esimees Armin Karu.  Foto: Eiko Kink

Tänasel Olympic Entertainment Groupi aktsionäride üldkoosolekul kinnitati dividend ja kontserni juhid pidid vastama nii mõnelegi põletavale küsimusele.

Üldkoosolekul kinnitati dividendiks 10 senti aktsia kohta, mullu oli summa 15 senti. Investor Mathias nentis, et ta oleks küll veidi suuremat dividendi oodanud, aga sellepärast aktsiaid müüma ka ei tõtta. Selle asemel ostis ta hoopis äsja aktsiaid juurde, kui see kukkus uudiste peale, et hasartmängumaksud ja seadusemuudatused võivad OEG äri ohustada.

„Need on mu ainsad Eesti aktsiad ja tundub, et õigel ajal ostsin,“ ütles Mathias.

Ka nõukogu juhile Armin Karule esitati küsimus dividendi suuruse kohta.

Karu seletas, et ettevõttel peab olema finantspuhver, et elada üle raskemaid aegu. "Eelmine aasta oli erand. Meil on 10sendine traditsioon ja ma arvan, et see on väga hea traditsioon ja kui me seda järgmised 100 aastat jätkame, siis võite rõõmsad olla,“ ütles Armin Karu arvukalt kogunenud aktsionäridele.

Välismaal pole olukord sugugi nii must

Tegevjuht Madis Jääger selgitas, et välismaiste äridega pole olukord sugugi nii must. Lätis võis täheldada müügitulu 18protsendist kasvu ja isegi kui seal hasartmängumaks tuleks, oleks see miljon-poolteist eurot, mis ligi 25miljonilise müügitulu puhul suurt mõju ei omaks.

Armin Karu tunnistas, et tagasilöök Poolas oli suur mure. "Me pole püssi põõsasse visanud, aga seoses uue valitsusega, kes on väga välisinvestoritevaenulik, on keeruline. Vana valitsusega oleks litsentsitaotlus õnnestunud,“ ütles Karu.

Madis Jääger lisas, et litsentsi taotlemise protsess käib ning ebaõnnestumiste kõrval ei tohi ära unustada Malta-sarnaseid edulugusid.

Aktsionäride üldkoosolekul otsustati ka Poola aktsiad tagasi osta. „Poola börsil on meil alla 100 000 aktsia ligi 160 000 euro väärtuses ning tagasiostu hind jääb alla 2 euro aktsia kohta, olenevalt zloti kõikumisest,“ ütles Madis Jääger. Tema sõnul ei tasu aktsiate Poola börsil hoidmine ära, kuna likviidsus on väike ja administratiivsed kulud suured.

Ülevõtmispakkumisi tehakse kogu aeg

Veel kasutasid investorid võimalust uurida, kas OEG-le on tehtud ülevõtmispakkumisi. „Investoreid käib meil iga nädal ja pakkumisi tehakse kogu aeg. Aga kogu firma ostuks pakkumist tehtud pole. Küll aga osaüksuste või osaluse kohta tehakse pakkumisi iga päev,“ ütles Karu. Ta andis mõista, et OEG eesmärk on pigem ise ettevõttena edasi areneda ning plaanis on jätkuvalt ülevõtmised nii juba vanadel kui ka uutel turgudel.

Hetkel kuum