Mait Kraun • 20. aprill 2017 kell 20:24

Börs: aktsiaturgudel korralik tõus

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad kallinesid täna jõuliselt, sest börsifirmade tulemused olid head ning rahanduministri kommentaaride viitasid sellele, et makse plaanitakse peagi kärpima hakata, vahendab Blloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeksil oli paremuselt teine päev alates märtsist. Nimelt teatas USA rahandusminister Steven Mnuchin, et maksureformi plaan on valmimas. Finantssektor aitas samuti turgudel tõusta.

Mnuchini kommentaarid leevendasid kartusi, et president Donald Trump ei suudagi Kongressist oma põhilisi lubadusi läbi suruda. Samal ajal kasvas tõenäosus, et juunis tõstetakse intresse, peaaegu 60protsendini. Börsifirmade tulemuste hooaeg on alanud ning investorid hoiavad silma peal ka Euroopas toimuvatel valimistel, Süürial ja Põhja-Koreal.

S&P 500 indeks tõusis 0,8 protsenti 2355 punktini. Finantssektori tõusu juhtis AmEx, mille aktsia kallines pärast oodatust paremate tulemuste teatamist 6 protsenti. Stoxx Europe 600 indeks lisas 0,2 protsenti ja arenevad turud tõusid 0,6 protsenti.

WTI toornafta odavnes 0,3 protsenti 50,27 dollarini barrelist. Kulla hind täna eriliselt ei muutunud – unts maksab 1282 dollarit.

Hetkel kuum