Börs: Aasia keskendub Prantsuse valimistele

21. aprill 2017, 08:30
Jaapani börs
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170421/BORS/170429933/AR/0/AR-170429933.jpg

Aasias olid täna kõik turud plussis, kirjutab MarketWatch.

Põhjustena näevad MarketWatchi analüütikud, et USA investorid valmistuvad juba Prantsusmaa presidendivalimisteks ning isegi öine terrorirünnak Pariisis, kus hukkus üks politseinik ja kaks sai tõsiselt viga, turge kõigutada ei suutnud.

Kuigi pole selge, kes neljast tippkandidaadist nii-öelda presidendivalimiste finaali jõuavad, siis värsked küsitlused näitavad tsentristide kandidaadi Macroni edumaad ning see mõjus ka börsidele hästi.

Jaapani Nikkei indeks tõusis täna 0,8 protsenti ja jõudis selle nädala kõrgeimale tasemele. Austraalia S&P/ASX 200 tõusis 0,6, Korea Kospi 0,85 ja Hongkongi Hang Sengi indeks 0,08 protsenti ning India Sensex tõusis ligi 0,2 protsenti.

„Prantsusmaa valimised mõjutavad börse, tundub, et pullid on kontrolli taas enda kätte võidelnud,“ ütles Chris Weston, IG Groupi turustrateeg. Samas möönis ta, et esmaspäeval võib turgudel tõelist volatiilsust esineda, loodab tema, et kõik läheb hästi.

Jaapani olulisimad tõusjad olid rauatootja JFE – 1,9 protsenti ning autotootja Subaru 2 protsenti. Samas kukkus Hongkongis kaabeltelevisiooni operaatori i-Cable aktsia 13 protsenti, kui sai teatavaks, et raskustes firma plaanib ligi 90 miljoni dollari eest odavaid aktsiaid.

USA turgudel lõpetas Dow Jones Industrial Average indeks 0,9 kõrgemal tasemel kui alustas, kusjuures just pankade ja tööstuse aktsiad olid seal suurimad tõusjad. S&P500 tõusis samuti tublisti – 0,8 ning Nasdaqi komposiitindeks 0,9 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. April 2017, 08:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing