Mait Kraun • 21. aprill 2017 kell 21:01

Börs: aktsiaturud lõpetasid miinuses

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud lõpetasid miinuses ning investorid valmistuvad volatiilsuse tõusuks, sest pühapäeval toimub Prantsusmaa presidendivalimiste esimene voor, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks hakkas viimastel minutitel kiiresti langema, kauplemisaktiivsus oli 30 päeva keskmisest 16 protsenti kõrgem. Veidi toetas aktsiaid USA president Donald Trump, kes ütles, et Valge maja tutvustab maksureformi plaani juba järgmisel nädalal. Dollar kallines ja WTI toornafta langes alla 50 dollari barrelist.

USA rahandusminister ütles eile, et maksureform on jätkuvalt prioriteet. Investorid vaagivad ka geopoliitiliste sündmuste mõju – Pariisis toimus järjekordne tulistamine ning Prantsusmaal toimuvad pühapäeval ka valimised, mille tulemus võib olla väga ettearvamatu.

S&P 500 indeks langes 0,3 protsenti 2348 punktini. Indeks kallines nädalaga 0,9 protsenti, mis on suurim tõus alates 17. veebruarist. Stoxx Europe 600 kallines vähem kui 0,1 protsenti, nädalaga kukkus indeks 0,7 protsenti.

WTI toornafta langes, sest investorid kardavad, et OPECi kokkuleppe pikendamine ei aita globaalsed ülepakkumist leevendada, sest USA tootjad jätkavad mahtude suurendamist. Barrelihind kukkus 2,2 protsenti 49,62 dollarini, mis on madalaim tase alates 29. märtsist. Kuld tõusis 0,2 protsenti 1287 dollarini untsist.

Hetkel kuum