Pille Ivask • 24. aprill 2017 kell 8:30

Euroopa börsid rühivad rekordi suunas

Börs  Foto: epa

Euroopa börside täna hommikul alanud tõus on saanud jõudsa jätku, näiteks Prantsuse börsiindeks CAC 40 on püüdmas viimase 9 aasta tippu, olles täna tõusnud 4,5% võrra.

Praeguse seisuga on CAC 40 liikumas viimase üheksa aasta kõrgeima taseme suunas. Natixis’ strateeg Sylvian Goyon märkis, et praeguse tempoga peaks CAC 40 lähipäevil 3-4%ga ära tegema ka Saksa DAXile, kuna Prantsuse aktsiad on sel aastal edenenud vähem kui Saksa omad.

Saksamaa DAX on kerkinud 3% võrra, kasvu veavad eeskätt pankade aktsiad, mis on tõusnud 7-8% jagu.

Rohelises avanes ka Suurbritannia börs, mille FTSE 100 indeks on praegu 1,85% jagu plussis.

Stoxx 600 indeks on tõusnud 2% võrra, kõrgeimale tasemele alates 2015. aasta detsembrist. Euro Stoxx Banks indeks on täna tõusnud aga suisa 6,7% ning liigub praegu selles suunas, et saavutada kõrgeim tase alates 2015. aasta detsembrist.

Goldman Sachsi analüütik Peter Oppenheimer tõdes CNBCle, et suures osas olid esimese vooru tulemused siiski juba aktsiahindadesse sisse arvutatud ning suurt hinnarallit tema ei oota.

Saxo Banki analüütik Andrea Tueni tõdes samuti, et tänased tulemused märgivad eeskätt kergendusohet. “Ma ei usu, et turgudel eufooriat oodata on,” kommenteeris ta ja märkis siiski, et pankade aktsiad võivad tõusta, kuna viimasel ajal pole neil eriti hästi läinud.

Prantsusmaa presidendivalimiste esimese vooru võitis Emmanuel Macron, kes sai 23,87% häältest. Teisena sai teise vooru edasi Marine Le Pen, kes sai 21,43% häältest. Presidendivalimiste teine voor peetakse kahe nädala pärast, 7. mail.

Hetkel kuum