Mait Kraun • 26. aprill 2017 kell 20:47

Börs: investorid maksuplaanist vaimustusse ei sattunud

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud hakkasid kauplemispäeva lõpus langema, sest Donald Trumpi maksuplaan palju elevust ei tekitanud, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas kaks päeva kestnud tõusu ja odavnes alla 0,1protsendi. Sellel nädalal on aktsiaturud tõusnud, sest investorid ootasid Trumpi maksuplaani, mis peaks aitama USA majandusele hoo sisse anda. Täna see plaan ka avalikustati, aga Valge maja jättis paljudele küsimustele vastamata ja mitmed detailid on veel lahtised.

„Plaan, mis täna avalikustati, on väga agressiivne ning Kongressist on sellisel kujul seda raske läbi suruda,“ ütles investeerimisfirma RidgeWorth Investmentsi strateeg Alan Gayle. „Ma ei ole kuulnud, et keegi Wall Streetil oleks ettevõtete kasumiootusi maksureformi ootuses muutnud. Asjad on jätkuvalt lahtised.“

S&P 500 odavnes 0,05 protsenti ja lõpetas päeva 2387 punktil. Indeks tõusis täna vahepeal ka 2398 punktini ja päevasisesest rekordist jäi puudu vaid 2 punkti. Stoxx Europe 600 indeks lisas 0,5 protsenti ja kallines juba kuuendat päeva järjest.

Kullafutuuride hind tõusis 0,2 protsenti 1270 dollarini untsist. WTI toornafta lisas 6 senti ja lõpetas päeva 49,62 dollaril barrelist.

Hetkel kuum