Pille Ivask • 26. aprill 2017 kell 8:31

Netflix murdis Hiina turule

Netflix  Foto: EPA

Kuigi Hiina võimud tõmbasid Netflixi laienemisele Hiina juba ammu kriipsu peale, pole ettevõte siiski alla andnud ning on teatanud, et hakkab oma originaalsisu pakkuma läbi kohaliku voogedastusplatvormi iQIYI.

See tähendab, et Netflixi sarjad “Black Mirror”, “Stranger Things” ja “Mind Hunter” jõuavad nende hiinlasteni, kes iQIYI kasutamise eest maksavad.

iQIYI jaoks pole tegu siiski esimese taolise leppega. Näiteks on striimimiskanalil, mille omanik on muuseas internetigigant Baidu, sarnased lepingud juba ka BBC, Paramounti ja Lionsgate’iga.

iQIYI jaoks on tegu kahtlemata hea äriga. Üha rohkem hiinlasi on nõus tasulise sisu eest rahakotti kergendama ning kuigi piraatlus on Hiinas veel väga levinud, on iQIYI-l juba enam kui 20 miljonit tellijat. See annab aluse eeldada, et see number kasvab veelgi.

Hetkel kuum