Mait Kraun • 27. aprill 2017 kell 7:10

Suurfirmad teatavad täna oma tulemused

Praegu on kuumaks teemaks see, et Apple võib loobuda Google'ist vaikeotsingumootorina oma iOS ja Mac OS X seadmetel.  Foto: EPA

Täna on kvartalitulemuste hooaja kõige aktiivsem päev, kirjutab MarketWatch.

Oma kvartalitulemused teatab mitu suurfirmat, nagu Google’i emafirma Alphabet, Microsoft, Amazon, Comcast ja Abbvie. Kõik need ettevõtted on kokku väärt 2,03 triljonit dollarit.

Selles nimekirjas on olemas neljast kõige väärtuslikumast tehnoloogiafirmast kolm (ainuke puuduja on Apple, mis teatab oma tulemused 2. mail). Öösel teatas oma kvartalitulemused ka Samsung ja need ületasid tunduvalt prognoose. Täna plaanib sama teha LG Electronics. Mõlemad on Lõuna-Korea tehnoloogiafirmad.

Stateside, Comcast ja Abbvie teatavad oma tulemused kauplemispäeva ajal. Sama teevad ka raudteefirma Union Pacific Corp (turuväärtus 89,4 miljardit) ja ravimifirma Bristol-Myers Squibb (turuväärtus 88,6 miljardit). Peoga liituvad ka kaks lennufirmat – Southwest Airlines ja American Airlines Group.

Pärast kauplemispäeva lõppu on ajakava veelgi tihedam. Google’i, Microsofti, Amazoni ja Inteliga liitub Starbucks Corp, mille turuväärtus ulatub 89,7 miljardi dollarini. Lisaks sellele avalikustavad Eesti aja järgi peale 23:00 oma tulemused ka Expedia ja GoPro.

Hetkel kuum