Äripäev • 28 aprill 2017

Starbucksil on kasvuraskused

Foto: Retuers/Scanpix

Kuigi Starbucks on varem öelnud välja, et plaanib kasvada USAs viis protsenti, siis värsked tulemused näitavad, et nii libedalt see USA kohvikuketil ei lähe.

Analüütikud ei uskunud Starbucksi lubadust niigi, kuid ka nende prognoosid jäid kontsernil täitmata. Vastavalt Wall Street Journali andmetele eeldasid analüütikud, et maailmas kasvab Starbucksi müügikäive 3,7 ning Ameerikas 3,5 protsenti. Esimeses kvartalis jäi müügikäive aga mõlemas regioonis kolme protsendi juurde.

See mõjutab juba enne börsi avamist aktsiat negatiivselt ning ta on ligi 4,5 protsenti langenud.

Starbucks on varem oma eelnevates nõrkades kvartalites süüdistanud poliitilist ja majanduslikku ebakindlust. Kuigi Starbucksi juhtkond usub, et paremad ajad on neil veel ees, langetati selleks aastaks kasumiprognoosi 2,6-2,10 dollarile aktsia kohta. Varem oli sihiks 2,9 kuni 2,11dollarilist kasumivahemikku aktsia kohta.

Möödunud aastal kujunes Starbucksi käibeks 21 miljardit dollarit, puhaskasumit sai kontsern üle kahe miljardi dollari.

Hetkel kuum