Mait Kraun • 4. mai 2017 kell 19:46

Elektriautode müük kasvas Euroopas järsult

Volkswageni autotehas  Foto: EPA

Ei ole saladus, et ameeriklased on hakanud elektriautosid armastama. Nüüd näitavad uued andmed, et eurooplaste ostud koguvad samuti tuure, vahendab Bloomberg.

Elektriautode müük kasvas Euroopas esimeses kvartalis (eelmise aasta sama ajaga võrreldes) 38 protsenti. Terve eelmise aasta jooksul suurenes akudel töötavate autode müük vaid 2,9 protsenti.

Uute registreeritud autode arv kasvas 32 627 autoni (aasta aega tagasi 23 703 autot), teatas Brüsselis asuv Euroopa Autotootjate Assotsiatsioon. Ühendriikide elektriautode müük kasvas samal ajal aga 49 protsenti 40 700 autoni, selgub Bloomberg New Energy Finance’i andmetest.

Autotootjad, kelle hulka kuuluvad ka Volkswagen AG, BMW AG ja Daimler AG, püüavad elektriautode valikut laiendada, et tulla paremini toime rangete keskkonnanõuetega ning pakkuda ostjatele alternatiive. Seni pole müük vastanud ootustele, sest elektriautod on jätkuvalt kallid ning paljud ostjad muretsevad ka sõiduulatuse pärast. Valitsused on samal ajal lubanud teha aga suuri investeeringuid vastava infrastruktuuri ülesehitamiseks.

„Euroopa riigid teevad suuri investeeringuid, et ehitada üles elektriautode laadimise infrastruktuuri,“ ütles Bloomberg New Energy Finance’i analüütik Aleksandra Rybcznska.

 

Hetkel kuum