Mait Kraun • 10. mai 2017 kell 20:54

Börs: S&P 500 jõudis järjekordse rekordini

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA Standard & Poor’s 500 indeks jõudis järjekordse rekordini, millele aitas kaasa nafta hinnatõus, vahendab Bloomberg.

S&P 500 indeks on sellel nädalal jõudnud uue rekordini juba kahel korral. Turge ei kõigutanud isegi Donald Trumpi otsus vallandada FBI direktor James Comey. Aktsiaturgude tõusu juhtis energiasektor, sest nafta hind tõusis ligi 4 protsenti. Kulla hinnalangus peatus ning Euroopa aktsiaturud jõudsid 21 kuu kõrgeima tasemeni.

Investorid pöörasid täna oma tähelepanu nafta hinnatõusule ja börsifirmade kvartalitulemustele. Mõlemad andsid täna märku, et globaalse majanduse jalgealune on küllaltki tugev.

Washingtonis on aga jälle poliitilised pinged, sest Trump vallandas FBI juhi. „See näitab, et tõelised üllatused võivad iga kell kastist välja hüpata,“ ütles Rabobank Groupi finantsturgude uuringute juht Michael Every.

S&P 500 kallines täna 0,1 protsenti 2399,64 punktini. Dow Jonesi indeks odavnes aga 0,2 protsenti, sest Boeingu ja Disney aktsiad langesid. Stoxx Europe 600 lõpetas päeva 0,2 protsenti kõrgemal – indeks on nüüd 21 kuu tipus.

Kuld kallines 0,2 protsenti 1219 dollarini untsist. WTI toornafta hind tõusis 3,4 protsenti 47,33 dollarini barrelist.

Hetkel kuum