Mait Kraun • 10. mai 2017 kell 18:45

Uusim iPhone ületas konkurente mäekõrguselt

Apple'i iPhone 7 müük teises kvartalis jäi prognoositule alla.  Foto: EPA

iPhone 7 oli esimeses kvartalis maailma enimmüüdud nutitelefon, teatas analüüsifirma Strategy Analytics kolmapäeval.

Strategy Analytics teatas, et Apple müüs esimeses kvartalis hinnanguliselt 21,5 miljonit iPhone 7 telefoni. See tähendab, et seade hõlmab nutitelefonide turust 6 protsenti.

„iPhone 7 on kaugelt kõige populaarsem nutitelefoni mudel. Peamisteks põhjusteks on kasutajasõbralik disain, palju erinevaid rakendusi (ja toetus nendele) ning laialdane kättesaadavus jaemüügis,“ ütles vanemanalüütik Juha Winter.

Populaarsuselt oli teisel kohal iPhone 7 Plus, mida müüdi kokku 17,4 miljonit tükki. Pärast Apple’i majandusaasta teise kvartali tulemusi ütles ettevõtte tegevjuht Tim Cook, et iPhone’ide järele on nõudlus nii suur, et Apple’il on raskusi vajaliku hulga telefonide ehitamisega.

Kolmandale kohale platseerus Hiina ettevõtte Oppo nutitelefoni mudel R9s, mida müüdi kokku 8,9 miljonit tükki. Neljandal kohal oli Samsung Galaxy J3 (6,1 miljonit telefoni) ja Samsung Galaxy (5 miljonit telefoni).

Hetkel kuum