Pille Ivask • 15. mai 2017 kell 15:30

Morgan Stanley Tesla-vaimustus vaibus

Tesla kahjum ja kulud paisusid läinud kvartalis.  Foto: EPA

Morgan Stanley, mis on alati olnud Tesla suhtes positiivselt meelestatud, toob elektriautode tootja puhul välja kaks suuremat probleemi, vahendab Bloomberg.

Morgan Stanley autoturu analüütik Adam Jonas kirjutab hiljutises raportis, et Teslal on kaks probleemi: halb harjumus raha põletada ning rikkad ja tugevad konkurendid. Jonas märkis, et Tesla saab kahjumit ka järgmisel aastal ning kulutab sealjuures tänavu oluliselt suurema summa raha kui algselt prognoositud. Jonase kalkulatsiooni kohaselt jäävad kulutused sel aastal 3,1 miljardi dollarini, mis on 0,8 miljardi jagu rohkem kui prognoositud.

“Ennustame, et suured ja hästi rahastatud konkurendid tulevad välja oma strateegiatega,” kirjutas Jonas klientidele saadetud raportis. Ka Äripäev on Tesla potentsiaalsetest konkurentidest kirjutanud. Lisaks Hiina investorite rahastatud ettevõtetele on Tesla konkurendid ilmselt ka Alphabet oma tarkvara ning Apple oma isesõitva autoga.

Ka märgib Jonas, et endiselt on Teslale probleemiks Hiina turg, kuhu murdmine pole lihtne. Hiina oleks Tesla jaoks

Tesla aktsia hind on täna langenud 2,10% võrra, 317,98 dollarini.

Hetkel kuum