MP3 on surnud

Apple'i teise põlvkonna iPod Classic, mis väljastati 9 kuud pärast esimest iPodi.  Foto: Wikimedia Commons

MP3 formaadi loojad tunnistavad, et MP3 on ajale jalgu jäämas ning on kaotanud oma tähtsuse, vahendab CNBC.

MP3 tehnoloogia arendamist osaliselt rahastanud Fraunhofer Institute on lõppenuks lugenud oma programmi, mille kaudu antakse välja MP3ga seotud patente.

Kuigi instituut on tõdenud, et MP3 on jätkuvalt populaarne, on uute tehnoloogiliste lahenduste tõttu selle aeg ümber saamas ning teised audiokoodekid oluliselt rohkem arenenud. Võrreldes MP3ga on näiteks AAC ning MPEG-H bitikiirused märkimisväärselt suuremad.

MP3 võidukäik algas 1980. aastate teises pooles, mil see, toona revolutsiooniline tehnoloogia, andis suure panuse sellesse, kuidas me tänapäeval muusikat kuulame. Näiteks vähendas MP3 helifailide suurust koguni 95% võrra.

Hetkel kuum