Liina Laks • 15. mai 2017 kell 13:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Palju maksab välisriigist saadud dividend?

Kui Eestis saab dividendi kätte nii-öelda tasuta, siis enamikes riikides on dividendid maksustatud.   Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui Eestis asuvatelt ettevõtetelt saadud dividende ei maksustata, siis mujal maailmas on see üsna haruldane praktika. Samas võib siinne investor mõnelgi juhul välismaal liigselt makstud tulumaksu tagasi küsida.

Portfelli hajutamine on investori tuleviku ja hingerahu huvides vajalik – siia hulka käib ka geograafiline hajutamine. Kui Eestis saab dividendi kätte nii-öelda tasuta, siis enamikes riikides on dividendid maksustatud. Lähiriikidest aktsiaid ostes võib maksuameti andmetel võtta rusikareegliks, et Eestis on tulumaksumäär 20, Balti- ja Põhjamaades üldjuhul 15 protsenti, kuid dividendide puhul läheb pilt kirevamaks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum