Analüütikud: OPECi piirangute mõju on tagasihoidlik

16. mai 2017, 12:45
Täna tõusis nafta hind.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170516/BORS/170519775/AR/0/nafta.jpg

Täna tõusis nafta hind 0,7 protsenti, kuid ekspertide hinnangul on viimase aja tõusu omajagu optimismi sisse pumbatud.

Peale seda, kui OPEC ja Venemaa eile signaliseerisid vajadust piirata naftatootmist kuni 2018. aasta märtsini, tõusis nafta hind üle kahe protsendi. Täna lõunal maksis naftabarrel 49,2 ja Brenti toornafta barrel 52,13 dollarit. Võrreldes kümne päeva taguse suure langusega on barreli hind kerkinud viie dollari võrra.

Samas ei näi see meede Goldman Sachsi jaoks veenev. Panga analüütikud möönsid Reutersile, et kuigi leppe pikendamine võib nafta hinda turgutada, on praegu mõju „tagasihoidlik“ võrreldes sellega, kuidas reageeris nafta hind möödunud aastal, kui OPEC tootmispiirangud esimest korda teatavaks tegi.

Riykin Securities analüütik James Woods ütles aga uudisteagentuurile, et isegi kui OPEC piirangutega jätkab, on maailma naftavarud küllalt suured. Samuti on USAs naftatootmine on hoogu läinud. Lisaks andis Goldman Sachs mõista, et ka OPECi enda liikmed võivad rohkem naftat tootma hakata – nimelt on Liibüa ja Nigeeria mõlemad tootmispiirangutest vabastatud, kuna nende tootmist tabas poliitilistel põhjustel tagasiminek. Kui sealne tootmine taastub, siis paneb see teiste riikide “kokkuhoiupoliitika” omakorda surve alla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. May 2017, 12:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing