Pille Ivask • 17. mai 2017 kell 12:33

Kulla hinna tõus jätkub

kuld  Foto: Reuters/Scanpix

Kulla hinnatõus saab hoogu tänu USA presidendi Donald Trumpi ümber keerlevatele skandaalidele.

Kulla hind tõusis täna juba viiendat päeva järjest, mis märgib ühtlasi viimase kuu aja pikimat hinnarallit. Hinnatõusu peamine põhjus on FBI endise direktori James Comey vallandamine ning sellega seoses tekkinud segadus ning küsimused, kirjutab Bloomberg. See omakorda paneb investorid küsima, kas Trumpi tähelepanu ei lähe mitte liialt poliitikale ning muudele küsimustele, samas kui oma kampaania käigus lubas ta hoolega töötada majanduskasvu nimel.  

Think Marketsi analüütik Naeem Aslam märkis, et Trumpil on käsil senise ametisoleku kõige raskem periood ning kulla hinna tõus näitab seda.

Saxo Banki tooraineturgude strateeg Ole Hansen tõdes, et praegune skandaal on vähendanud Trumpi tõsiseltvõetavust presidendina ning tema tegevusse ja võimekusse ei usuta enam nii palju. See omakorda kajastub ka dollari nõrgenemises.

Hansen ei öelnud, kas tema meelest võiks praegust skandaali võrrelda 1970. aastate Watergate'iga, mis viis 1974. aastal ametist Richard Nixoni. Samuti ei soovinud ta spekuleerida, kas Trump võidakse praegu toimuva tagajärjel ametist maha võtta. Küll aga nentis Hansen, et Valge Maja mainet see lugu kindlasti kahjustab.

Kulla hind on täna tõusnud 0,97% võrra, 1248,85 dollarini untsist.

Hetkel kuum