Pille Ivask • 18. mai 2017 kell 19:13

Guardian: Tesla töötajad piinlevad

Elon Musk   Foto: Reuters/Scanpix

Kuigi Tesla juht Elon Musk olla kord tehase põrandal maganud, et näidata, kui palju ta pingutab ettevõtte edu nimel, kurdavad ettevõtte liinitöötajad siiski väga suure töökoormuse üle.

Guardian kirjutab tuginedes Tesla liinitöötajate tunnistustele, et ettevõttes töötada on väga raske: päevad on pikad ning töölised on näinud, kuidas kolleegid väsimuse tõttu jala pealt kukuvad. Teslas töötanud Jonathan Galescu ütles väljaandele, et töötajad on üleväsinud. Samuti on käinud kiirabi inimesi turgutamas.

Sama kinnitas Tesla üks tootmisüksuse töölisi Richard Ortiz, kes kirjeldas oma töönädalat: “Esmaspäeva suudad ära kannatada. Teisipäeva ka. Kolmapäeval hakkad nagu midagi juba tundma. Neljapäev on raske, reede aga täielik agoonia. Laupäeval lihtsalt kulged läbi päeva,” kirjeldas Ortiz.

Tesla juht Elon Musk kaitses oma karmikäelist tööpoliitikat. “Oleme kahjumlik ettevõte. Me pole mingid ahned kapitalistid, kes vaatavad mööda tööohutusest, et saada rohkem kasumit. Praegu on küsimus selles, kui palju raha me kaotame, kuidas me ellu jääme ja kuidas me hingusele ei lähe, et inimeste töökohad ei kaoks.”

Tesla aktsia tõusis täna 2,17% võrra, 312,76 dollarini.

Hetkel kuum