Mait Kraun • 19. mai 2017 kell 20:39

Börs: aktsiaturud lõpetasid nädala tõusuga

New Yorgi börs.  Foto: EPA

Finantsturud lõpetasid volatiilse nädala tõusuga, aga USA presidendi Donald Trumpiga seotud mured ei ole kuhugile kadunud, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks oli täna vahepeal 1protsendiga plussis, aga päeva lõpus hakkasid turud uuesti langema, sest selgus, et uurijad on sihikule võtnud ühe Valge maja ametniku. See suurendas poliitilist ebakindlust veelgi. Dollar jätkas täna langust ning kullal oli viimase kuu parim nädal.

Investorid kardavad, et Trumpiga seotud poliitilised probleemid ei lase tal maksukärbetele ja infrastruktuuri plaanile keskenduda. Selle tõttu langes S&P 500 indeks kolmapäeval ka viimase aasta kiireimas tempos. Tõsi, nädala teises pooles on turud veidi taastunud, sest börsifirmade kvartalitulemused on olnud head ning nafta hind tõuseb.

S&P 500 indeks tõusis 0,7 protsenti 2381 punktini. Dow Jones lisas samuti 0,7 protsenti ja lõpetas päeva 20 804 punktil. Kolmapäeval kukkus S&P 500 1,8 protsenti ning nädala lõikes odavnes indeks 0,4 protsenti.

WTI toornafta kallines 2,1 protsenti 50,37 dollarini barrelist, Brent lisas 2,2 protsenti ning barrel maksab 53,68 dollarit. Nädala lõikes tõusis nafta hind üle 5protsendi – see on suurim tõus alates märtsist. Kuld lisas 0,1 protsenti ja unts maksab 1253 dollarit.

 

 

Hetkel kuum