Mait Kraun • 23. mai 2017 kell 8:15

Börsifirmad on suuremad kui metropolid

New Yorgi börs.  Foto: Reuters

USA tehnoloogiafirmade turuväärtus on paisunud hämmastavalt suureks, vahendab MarketWatch.

Tehnoloogiafirmad on kasvanud nõnda suureks, et nende majanduslik väärtus on tõusnud USA priskemate linnade omast suuremaks, selgub Bank of America Merrill Lynchi andmetest. Pank võrdles ettevõtete turuväärtusi metropolide sisemajanduse koguproduktiga.

Praegusel tasemel on Apple’i turuväärtus 803 miljardit dollarit ja see on 38 protsenti suurem kui Chicago sisemajanduse koguprodukt (581 miljardit). Google’i emafirma Alphabeti turuväärtus on 658 miljardit dollarit.

Alphabet ja Apple ei ületa aga USA kahe suurima linna – Los Angelese ja New Yorgi – sisemajanduse koguprodukti. New Yorgi SKP oli eelmisel aastal 1,48 triljonit, Los Angelesel 832 miljardit dollarit.

Samas on kaks tehnoloogiahiidu üheskoos suuremad kui Jaapani ja eurotsooni finantssektorid – sektorite ühine koguväärtus on 1,31 triljonit dollarit. „See on hämmastav statistika,“ kirjutas Bank of America.

Allpool olevas tabelis on näha, millised on USA suurimad linnad SKP järgi ja kuhu asetseksid selles nimekirjas börsifirmad.

Börsifirmade turuväärtused ja suurimad linnad.  Foto: Bank of America Merrill Lynch
Hetkel kuum