Liina Laks • 24. mai 2017
Jaga lugu:

Nordecon kinnitas dividendi

Jaano Vink  Foto: Andres Haabu

Tänasel Nordeconi aktsionäride üldkoosolekul kinnitati selleaastane dividend.

Ehituskontserni aktsionäridele makstakse dividendidena välja 0,045 eurot aktsia kohta. Kuna samas kinnitati ka aktsiakapitali vähendamisest tingitud väljamakse aktsionäridele, mis tehakse samas mahus dividendiga, siis kokku saab Nordeconi aktsionär 9 senti aktsia kohta. Kokku jaotatakse aktsionäride vahel ligikaudu 2,7 miljonit eurot.

Ettekande pidanud Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink andis mõista, et kontsern on võtnud seisukoha, et kui ettevõttel on kasumit, mida jaotada, siis seda ka aktsionäridega jagatakse. 2016. aastal kasvas kontserni puhaskasum oluliselt, 0,17 miljonilt eurolt ligi neljale miljonile eurole.

Tänavust aastat hindas Vink Nordeconile heaks – tellimusi on piisavalt. Küll aga tuleb eesoleval poolaastal tublisti pingutada, et 2018. aasta plaani täita. Vink ütles, et praeguse meeskonnaga jõuaks Nordecon ka 200miljonilise aastakäibeni, kuid arvestades Eesti ehitusturgu tervikuna, siis tuleks kasv eelkõige konkurentide arvelt, sest üldmaht kasvanud pole. Küll heitis ta riigile ette viletsavõitu tegevust eurorahade kasutuselevõtul. Eelarveperiood algas 2014, kuid ehitusettevõtted suuremat aktiivsust ei tähelda. Kuna eelarveperiood lõpeb 2020. aastal, siis on Vingi hinnangul küsitav, kuidas ja milliste hindadega töid tegema kavatsetakse hakata, et eurorahad ära kulutada.

Jaga lugu:
Hetkel kuum