Mait Kraun • 25. mai 2017 kell 18:45

Wells Fargo: S&P 500 lõpetab aasta langusega

Aktsiagraafik.  Foto: Bloomberg

Üks suurimaid Wall Streeti pankasid prognoosib, et Standard & Poor’s 500 indeks võib selle aasta hoopis langusega lõpetada, vahendab CNBC.

„Me näeme edaspidi veidi hääbumist,“ ütles Wells Fargo investeerimisinstituudi aktsiastrateeg Scott Wren. Ta ütles, et USA palgasurve ning kõrged hinnatasemed muudavad turu riskantseks.

Wells Fargo pole S&P 500 indeksi hinnasihti alates selle aasta algusest muutnud. Pank prognoosib, et aasta lõpuks on indeks 2230 ja 2330 punkti vahel – see on praegusest tasemest umbes 3-7 protsenti madalamal.

„Me arvasimegi, et indeks tõuseb sellest tasemest kõrgemale ning saavutab tipu umbes aasta keskpaigas,“ ütles Wren.

Teisipäeval kallinesid Dow Jones ja S&P 500 indeksid neljandat päeva järjest – viimati juhtus nii veebruaris. Nasdaq on viimase seitsme kauplemispäeva jooksul kallinenud seitsmel. Ka täna on turud tõusuteel.

„Ma olen küllaltki veendunud, et me jõuame aasta lõpuks sinna hinnavahemikku. Majanduskasvu periood on küllaltki vanaks jäänud,“ ütles ta. Wren lisas, et panga viimases prognoosis on arvestatud ainult fundamentaalnäitajatega ning president Donald Trumpi poliitikate mõju pole juurde hinnatud.

Wren ütles, et majanduslanguse tõenäosus järgmise nelja aasta jooksul on 50 protsenti. Järgmise kaheksa aasta jooksul peaks langus aga kindlasti tulema. „See on peaaegu võimatu, et seda ei juhtu. Pead arvestama, et tollel perioodil on tootlused väiksemad.“

Hetkel kuum