Mait Kraun • 2. juuni 2017 kell 20:14

Börs: nädal lõpetati värskete rekorditega

Kauplemine New Yorgi börsil.  Foto: Reuters/Scanpix

Dollar odavnes ning võlakirjade hinnad kallinesid koos kullaga, sest USA töötururaport oli oodatust kehvem. Aktsiaturud jõudsid aga värskete rekorditeni ning tõusu vedas tehnoloogiasektori, vahendab Bloomberg.

Nasdaq 100 indeks hüppas rohkem kui 1protsendi võrra ning jõudis kõigi aegade rekordini. Microsofti aktsia kallines täna kuue kuu kiireimas tempos ning jõudis uude tippu. Ka Standard & Poor’s 500 indeks jättis vanad rekordid seljataha.

Võlakirjade hinnad kukkusid viimase aasta madalaima tasemeni, sest USA tööturu raport oli oodatust kehvem. Bloombergi dollariindeks oli nii madalal viimati eelmise aasta novembris. Kuld kallines ja nafta kukkus.

„Töötuturu numbrid olid oodatust tunduvalt kehvemad ning turud on järgi mõtlemas, kas Föderaalreserv saab intresse lubatud tempoga tõsta või mitte. Praegu on mitmeid arenguid toimumas,“ ütles investeerimisfirma National Alliance Capitali fikseeritud sissetulekuga varade juht Andrew Brenner. „Iga päevaga tuleb korrektsioon aina lähemale, aga enne seda tuleb väike sula.“

S&P 500 indeks lisas 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 2438 punktil. Nädalaga kallines indeks 0,9 protsenti. Dow Jones tõusis 0,2 protsenti, 21 190 punktini.

Bloombergi dollariindeks taandus 0,4 protsenti ning kuld kallines 0,8 protsenti, 1280 dollarini untsist. WTI toornafta odavnes 1,5 protsenti, 47,66 dollarini barrelist.

Hetkel kuum