Sirje Rank • 7. juuni 2017 kell 11:28

Euroopas väike Draghi-ralli

Mario Draghi  Foto: Scanpix/Reuters

Euroopa aktsiad põrkasid täna kahepäevasest langusest tagasi ootuste peale, et Euroopa Keskpank kärbib neljapäeval oma värskes majandusprognoosis inflatsiooniootusi.

Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi juhatab EKP rahapoliitika koosolekut sel nädalal Tallinnas. Ühtlasi avaldatakse neljapäeval Euroopa Keskpanga värske majandusprognoos. Turgudel arvatakse, et madalam kütuse hind ajendab keskpanka inflatsiooniprognoosi kärpima.

Keskpäevaks oli Stoxx Europe 600 indeks kerkinud 0,5%. Tõusu vedasid pankade aktsiad. Allikate andmeil ootab keskpank uue prognoosi järgi lähemaks kolmeks aastaks euroalal keskmiselt 1,5% suurust inflatsiooni. Märtsi prognoosi järgi oodati tänavu tarbijahindade tõusu 1,7% ning järgnevatel aastatel vastavalt 1,6% ja 1,7%, kirjutas agentuur Bloomberg. 

„Uudiste peale Saksamaa võlakirjade hind ja aktsiad kohe tõusid,“ ütles Bloombergile maaklerfirma Ahorro Corp maakler Nacho Lopez. „See tähendab, et me võime homselt Euroopa Keskpanga koosolekult oodata konservatiivsemat tooni.“

Euro nõrgenes uudise peale 0,6% 1,1211 dollarile eurost.

Euroala inflatsioon on olnud heitlik, kerkides veebruaris 2%-le, aeglustudes mais uuesti 1,4%-le. Seda on  mõjutanud nafta hind – aasta algul 57 dollarile barrelist kerkinud Brenti nafta hind on praegu allpool 50 dollari taset.

Hetkel kuum