Liina Laks • 8. juuni 2017 kell 5:50

Aasia investorid on ettevaatlikud

Foto: EPA

Tänast „superneljapäeva“, mil tehakse avalikuks mitmed uudised, ootavad huviga ka Aasia investorid.

Lõuna-Korea börsiindeks Kospi, mis on viimastel nädalatel regioonis oma heade tulemustega silma paistnud, langes täna 0,09 protsenti. Investorite tagasihoidlikkust mõjutas nii uus Põhja-Korea raketikatsetus kui ka ootused Briti valimiste ning tänase Tallinna Euroopa Keskpanga kohtumise osas.

Chris Weston, IG Marketsi peastrateeg ütles MarketWatchile, et kuigi turud on ettevaatlikud, ei usu ta, et Suurbritannia valimised või Euroopa keskpanga otsused väga tugevalt täna turge mõjutama hakkaksid.

Jaapanis langes Nikkei indeks 0,12 protsenti ning Jaapani Capital Economicsi analüütik Marcel Theiliant teatas MarketWatchile, et kuigi tarbimine polnud aasta esimess kvartalis kuigi hea, siis nüüd on näidud oluliselt paranema hakanud – mis lubab Jaapani börsi suhtes suuremat optimismi. Börsi suurimaid tõusjaid oli raskustes Toshiba: peale seda kui ta lubas nädala pärast oma kiibiäri ostja teatavaks teha, tõusis aktsia Tokyo börsil üle viie protsendi.

Austraalia börsiindeks liikus aga nafta hinnaga ühes rütmis. S&P/ASX200 0,1 protsenti 5666 punkti peale. Täna varahommikul hakkas nafta hind taas kerkima. WTI toornafta barrelI HIND oli tõusnud 0,6 protsenti ja jõudnud 46 dollari juurde. Brenti toornafta, mis kukkus õhtul üle kolme protsendi, oli tõusud 0,75 protsenti ning barrel kauples 48,42 dollari juures.

India Sensex langes 0,14 protsenti ning on nüüd 31 227 punkti peal. Hiinas kukkus Shanghai komposiitindeks 0,05 protsenti 3138 punkti peale. Hongkongi Hang Sengi indeks oli aga regiooni üks väheseid tõusjaid ning hommikuks oli ta kosunud 0,11 protsenti 26 002 punkti peale.

Hetkel kuum