Pille Ivask • 13. juuni 2017 kell 15:35

Tim Cook: arendame isesõitvate autode tehnoloogiat

Tim Cook  Foto: EPA

Apple’i juht Tim Cook tunnistas Bloombergile antud intervjuus, et kuulujutud vastavad tõele ning Apple on tõepoolest arendamas isesõitvatele autodele mõeldud tehnoloogiat.

“Me oleme keskendunud autonoomsetele süsteemidele. Ja on selge, et üks autonoomsete süsteemide eesmärke on isesõitev auto. Eesmärke on teisigi,” ütles Cook.

“Me sisuliselt näeme, et see on justkui kõigi tehisintellekti ema. Tegu on ühe keerulisema projektiga, mida käima saada ning seetõttu on see meie jaoks ka äärmiselt huvitav. Eks paistab, kuhu me jõuame,” rääkis Cook.

Kuigi Apple püüab oma projekte üldjuhul salajas hoida, on ettevõtte soov tegeleda isesõitvate autodega juba pikalt teada. Nii on nähtud mõningaid testautosid, kus ettevõte oma tehnoloogiat katsetab. Lexuse linnamaastur RX 450h jäi tähelepanelikele inimestele silma selle aasta aprillis. Autole oli kinnitatud suurel hulgal erinevaid kaameraid ja sensoreid.

Samal kuul andis California mootorsõidukite amet Apple’ile loa testida isesõitvaid autosid osariigi teedel.

Hetkel kuum