Mait Kraun • 14. juuni 2017 kell 8:40

Miljardär: Tesla aktsia tõuseb kolme aastaga 1000 dollarini

Ron Baron.  Foto: Bloomberg

Miljardärist investor Ron Baron prognoosib USA aktsiatele ja Teslale väga helget tulevikku, kirjutab MarketWatch.

74-aastane Baron, kes juhib investeerimisfirma Baron Capitali kaudu 23 miljardit dollarit, ütles, et intressimäärad ja naftahinnad „püsivad veel pikka aega madalal“ ja majandus kasvab „tunduvalt kiiremini“, mis aitab ka turgudel kallineda. Ta prognoosib, et Dow Jonesi indeks jõuab 2030. aastal lausa 40 000 punktini.

See on küllaltki optimistlik prognoos. Samas tasub mainida, et nii Nasdaqi kui ka S&P 500 indeksid on viimase 13 aasta jooksul kallinenud rohkem kui 100 protsenti.

Eriti usub Baron Tesla aktsiasse. Ta ütles, et elektriautode tootja aktsia võiks järgmisel aastal tõusta 600 dollarini, 2020. aastaks aga juba 1000 dollarini. Eile sulgus Tesla aktsia 376 dollaril.

Baron Opportunity Fund ostis Tesla aktsiaid juba 2014. aasta juunis.

„Kui sa investeerid indeksfondi, teenid sa ainult 6-7 protsenti. Suurem osa inimesi teeb just seda,“ ütles ta CNBC-le antud intervjuus. „Me püüame palju suuremat tootlust. Tahame iga 5-6 aasta tagant oma raha kahekordistada.“

Seni on Baron Opportunity Fundil läinud hästi – tänavu on fond teeninud lausa 26 protsenti. Viimase kolme aasta jooksul on fondi tootlus olnud aga 8 protsenti aastas. See jääb turu üldisele tootlusele alla.

Hetkel kuum