Pille Ivask • 15. juuni 2017 kell 19:00

Analüütik: investeerige arenevatele turgudele

Credit Suisse.  Foto: EPA

Credit Suisse’i analüütik Anja Hochberg lausus, et kuigi arenevate majandustega riikidel on suur võlakoorem, ei tasuks end sellest heidutada lasta, kuna pikas perspektiivis on praegu tehtud investeeringud kasumlikud.

Hochberg tõdes siiski, et kohe praegu investeerima tormata ei maksa, küll aga on soovitatav arenevatel turgudel silma peal hoida. “Pikas perspektiivis peaks just sinna investeerima, sest see on koht, kus majandus tegelikult kasvab,” lisas ta.

Eilse Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsuse valguses võib esiti näida, et arenevate majandustega riikide jaoks on olukord keeruline. Intressimäärade tõstmine tähendab, et laenamine läheb kallimaks.

Hochberg märkis, et ilmselt tasuks arenevatele turgudele siseneda suve lõpus. Ta lisas, et arenevate majandustega riikide aktsiaturgudel on näha praegu suuremat kasvu kui näiteks arenenud riikide börsidel. “Lisaks on Fed tõstnud intressimäärasid. Inimesed ootavad, sest tahavad näha, mis juhtuma hakkab. Kui see on möödas, siis on aeg siseneda,” soovitas ta.

Hetkel kuum