Indrek Mäe • 15 juuni 2017

Hiina piirab Emirates Airlinesi tegevust

Emiratesi lennuk.  Foto: EPA

Hiina lennundusamet trahvis maailma suurimat pikamaalendude ettegvõtet ning seadis selle tegevusele mitmeid piiranguid.

Dubai taustaga Emirates Airwaysil on keelatud järgmise poole aasta jooksul lisada Hiinas uusi sihtkohti ning tuua seal liinidele uusi lennukeid.

Piirangud on põhjustatud kahest intsidendist, kus Hiina lennundusameti hinnangul polnud ohutusnõuded piisavalt tagatud. Näiteks 17. aprillil lendas üks Emiratesi lennuk valel kõrgusel, samas kui kuu aega hiljem, 18. mail kaotas üks lennufirma õhusõidukitest ajutiselt kontakti lennujuhtimiskeskusega.

Mõlemad intsidendid leidsid aset Xinjangi regioonis ning nende eest sai Emirates Airlines ka 4270 dollari suuruse trahvi.

Kehtestatud piirangud ei oma lennuettevõttele analüütikute hinnangul suurt mõju, sest see moodustab vaid 3 protsenti kogu selle võimekusest. Seejuures usutakse, et järgnevate rikkumiste mõju võib aga olla juba suurem.

Hetkel kuum