Mait Kraun • 19. juuni 2017 kell 17:02

"Tehnoloogiasektori langus on ajutine"

Facebook.  Foto: EPA

USA tehnoloogiasektori aktsiad on viimasel ajal tublisti langenud, portaal Barron's kirjutab oma kaaneloos, et see on ajutine nähtus.

Alates 8. juunist, mil Nasdaq Composite jõudis rekordini, on indeks langenud peaaegu 3 protsenti. Kukkunud on nii Netflixi, Apple’i, Amazoni kui ka teiste tehnoloogiafirmade aktsiad. Kas nüüd on mull lõhkenud?

Portaali Barron’si kaaneloos kirjutatakse, et mulli lõhkemist me küll ei näe. Tegemist on vaid pausiga, mis peagi läbi saab. „Sektori kasumid jätkavad tugevnemist, sest tehnoloogiasektor saab kasu majanduse kõigi aspektide arengust – seda nii tarbekaupade kui ka tööstusseadmete puhul,“ kirjutati loos.

Apple’i uus iPhone 8, Facebooki püüdlused jõuda kahe miljardi kasutajani ning Amazoni konkreetne eesmärk peaks tehnoloogiasektoril aitama edasi tõusta.

„Meile ei pruugi meeldida, et need ettevõtted on muutunud nõnda suureks ja domineerivaks, aga nad on jõudnud globaalse tarbijaskonnani viisidel, mida me pole varem näinud,“ ütles investeerimisfirma Algeri tegevjuht Dan Chung.

Tehnoloogiasektori hinna ja kasumi suhe (tagasivaatav) oli 2000. aasta tehnoloogiamulli tipus 70,9. Praegu on see näitaja 23,9. Standard & Poor’s 500 indeksi tagasivaatav hinna ja kasumi suhe on aga 21,6. Võrreldes sellega ei tundugi tehnoloogiasektor nii ülehinnatuna.

Hetkel kuum