Mait Kraun • 21 juuni 2017

Börs: nafta survestas turge ka täna

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Suurem osa USA aktsiatest täna langes, sest nafta odavnemine survestas energia- ja tööstussektori aktsiaid, vahendab Bloomberg.

Brenti toornafta hind langes alla 45 dollari barrelist, nüüd on nii WTI kui ka Brent jõudnud karuturule (20protsendiline langus eelmisest tipust). USA varud on hooajalisest keskmisest kõrgemad ning Liibüa suurendas oma tootmist. See viis Standard & Poor’s 500 energiasektori aktsiad kahe kuu madalaima tasemeni. S&P 500 jõudis aga peaaegu plussi, sest teholoogiasektori aktsiad kallinesid tublisti.

S&P 500 indeks langes kokkuvõttes 0,1 protsenti, 2435,6 punktini. Kõige enam langesid Exxon Mobili ja Chevroni aktsiad. Nasdaq 100 kallines aga 1protsendi, 8. juunil saavutatud tipust jääb indeksil puudu veel 1,8 protsenti.

Brenti toornafta langes 1,2 dollari võrra, 44,82 dollarini barrelist. Jaanuaris saavutatud tipust on Brent kukkunud 22 protsenti. WTI odavnes 1 dollari võrra, 42,53 dollarini barrelist. Kulla hind tõusis 0,2 protsenti, 1246 dollarini untsist.

Hetkel kuum