Mait Kraun • 21. juuni 2017
Jaga lugu:

Brent kukkus alla 45 dollari barrelist

Khuraisi naftaväli Saudi Araabias  Foto: epa

Brenti toornafta langes alla 45 dollari barrelist – viimati juhtus nii eelmise aasta novembris. Kardetakse, et naftaturu ülepakkumine võib olla tulevikus oodatust suurem, vahendab Bloomberg.

USA naftavarude vähenemine ei olnud piisav, et sellel kuul tekkinud investorite pessimismi alla suruda. USA enda naftatootmine kasvab jõuliselt ning on praegu hooajalisest keskmisest tunduvalt kõrgemal. WTI toornafta, mis kajastab USA hindasid, oli teisipäevaks langenud selle aasta tipust 20 protsenti.

„See on negatiivsuse meri,“ ütles investeerimisfirma ETF Securitiesi investeerimisstrateegia juht Maxwell Gold. „Turge survestavad rohkem investorite negatiivsed meeleolud.“

Nafta on langenud tagasi tasemele, kus see oli enne OPECi tootmiskärbete kokkulepet. OPEC ja mitmed teised naftariigid leppisid kokku, et päevast naftatootmist vähendatakse 1,8 miljoni barreli võrra. USA naftafirmad on oma tootmist aga järsult suurendama hakanud.

Brenti toornafta on täna odavnenud 3,5 protsenti, 44,42 dollarini barrelist. New Yorgis odavnes WTI toornafta hind 1,26 dollari võrra, 42,25 dollarini. WTI kaupleb viimase kümne kuu madalaimal tasemel.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas