Pille Ivask • 22. juuni 2017 kell 20:19

Investeeringud Suurbritanniasse on peatunud

Foto: Scanpix/Reuters

Suurbritannia rahandusminister Philip Hammond tõdes, et paljud suurinvesteeringud Suurbritanniasse on Brexiti tõttu peatunud, vahendab CNN Money.

“Paljud investeeringud on edasi lükatud, kuna pole selge, missugune on Brexiti lõpptulemus,” ütles Hammond täna antud teleintervjuus.

Hammondi väljaütlemised ei tule tegelikult üllatusena. Ka Bank of America Merrill Lynchi andmetest selgub, et äriinvesteeringud kukkusid eelmise aasta viimases kvartalis viimase kolme aasta põhja. Ka Inglise Panga tehtud uuringust selgus, et paljud ettevõtted on oma investeeringud Brexiti tõttu ümber mõelnud.

Mitmed suured pangad on juba teatanud, et viivad Brexiti tõttu oma peakontorid Suurbritanniast välja. Ka odavlennufirma Ryanair on märkinud, et plaanib investeeringuid väljapoole Suurbritanniat. Saksa autotootja BMW on aga teatanud, et kaalub oma uue elektrilise Mini tootmist hoopis Mandri-Euroopas ning mitte oma tehases Suurbritannias, Oxfordis.

Hetkel kuum