Pille Ivask • 22. juuni 2017 kell 16:14

Tesla astus Hiinale sammukese lähemale

Tesla Model 3 võidakse hakata tootma Hiinas.  Foto: Brian Williams/SpiedBilde/Bloomberg

Tesla teatas täna, et on pidamas läbirääkimisi Shanghai kohaliku omavalitsusega, et hakata Hiinas elektriautosid tootma.

Tesla on varasemalt teatanud, et soovib hakata oma autosid Hiinas tootma, et vältida 25% suurust impordimaksu. Ettevõte ei teatanud täpselt, millal võiks esimene Tesla tehas Hiinasse kerkida, ent praegu võib olla kindel, et tulemata see ei jää.

Hiinas on nimelt reegel, et kõik autotootjad, kes tahavad Hiinas oma neljarattalisi toota, peavad tegema koostööd Hiina kohalike ettevõtetega. Sealjuures ei tohi välispartneri osalus ühises ettevõttes olla suurem kui 50%.

Tesla pole siiani teatanud, missuguste ettevõtetega kavatsetakse koostööd teha. Asjaga kursis olevad inimesed leiavad aga, et ilmselt saab selleks olema Tencent Holdings, mis on Hiina suurim ettevõte. Selle aasta alguses omandas Tencent 1,8 miljardi dollari eest 5%lise osaluse Teslas.

Samuti ei andnud ettevõte teada, missuguseid Teslasid hakatakse Hiinas tootma. Spekuleeritakse, et need võiksid olla Model 3 ning Model Y. 

Tesla aktsia hind tõusis uudise peale 1,5% võrra, 382 dollarini.

Hetkel kuum