Äripäev • 26 juuni 2017

Börs: Aasia turud plussis, Tata Motors vedas India miinusesse

Tokyo börs sulgus täna plussis.  Foto: EPA

Nikkei indeks oli täna plussis – hoolimata uuest Jaapani suurest pankrotiuudisest.

Jaapani turvapatjade tootja Takata teatas pankrotist, milleni viisid tooteproleemid. Nüüd kardetakse, et sellest võib kujuneda autotööstuse ajaloo suurim tagasikutsumine.

Korea Kospi indeks tõusis 0,5 protsenti ja jõudis 2390 punktile. Samsungi aktsia püstitas kõigi aegade rekordi ja jõudis 2,38 miljoni vonnini. Indeksid tõusid ka Hiinas, kus Shanghai komposiitindeks ja Hongkongi Hang Sengi indeks kosusid poole protsendi võrra.

Vaid India Sensex oli poole protsendipunktiga miinuses ja 31 138 punkti peal. Langust vedas eelkõige Tata Motorsi aktsia 2,14 punktiga ning ka teised autotööstusega seotud ettevõtted olid languskursil.

Nafta hind nädalavahetusel kosus: Brenti toornafta hind jõudis taas üle 45 dollari ja kauples täna hommikul 46,01 dollari peal. WTI toornafta barreli hind tõusis aga 1,05 protsenti 43,46 dollarile. See turgutas peale teiste ka Austraalia börsiindeksit, mis sai langusest üle ja oli hommikuks 0,08 protsendiga 5720 punkti peal plussis. 19. juuni järsust kukkumisest indeks aga veel taastunud pole.

MSCI Asia-Pacific indeks tõusis 0,4 protsenti. Reuters selgitas, et mitmel pool Aasias jäid kauplemismahud tagasihoidlikuks ramadaani lõpu pidustuste tõttu.

Hetkel kuum