Indrek Mäe • 27. juuni 2017 kell 9:45

Draghi: euroala vajab jätkuvalt stimuleerimist

Mario Draghi  Foto: Scanpix/Reuters

Euroopa Keskpanga president Mario Draghi leidis, et isegi kui Euroopa majandus on taastumas, vajab see endiselt stiimulmeetmeid, mis kasvutrendi tugevdaksid.

„Kõik märgid näitavad euroala majanduse laialdast tugevnemist,“ sõnas Draghi. „Sellegipoolest tuleb jätkata sellist rahapoliitikat, et inflatsioon püsiks kestva ja jätkusuutlikuna,“ vahendab Bloomberg Euroopa Keskpanga presidendi Portugalis öeldud sõnu.

Draghi sõnul on inflatsiooni summutavad meetmed siiski pigem lühiajalised. Euro reageeris tema väljaütlemistele 0,6protsendilise tugevnemisega dollari suhtes ning maksab nüüd 1,25 dollarit.

Siiski jättis Draghi ruumi ka võimalustele, et stiimulmeetmeid tulevikus vähendatakse. „Kui majanduskasv jätkab taastumist, peab ka poliitika sellega kohanema,“ märkis ta. „Erinevate poliitiliste instrumentide väljatöötamine on Euroopa Keskpanga kätes, nii et saame olukorda stabiilsena hoida.“

Hetkel kuum