Äripäev • 30. juuni 2017
Jaga lugu:

Investor küsib: miks ostis Läti börsifirma Taisse „lustimaja“?

Tai bahtid ja draakon.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Sel nädalal pidas Läti ravimitootja investoritele veebiseminari, kus tutvustas esimese kvartali tulemusi. Kuid ühele investorile jäi silma hoopis ettevõtte üllatav investeering Tais.

Peale majandustulemuste avaldamist – Läti ettevõtte müük oli hea, kuid seda pitsitasid valuutakursside kõikumised – anti sõna investoritele. Üks investor oli saatnud ettevõtte juhatusele kirjaliku küsimuse, mis kõlas nõnda: „Olainfarm on omandanud puhkemaja Tais. Mis on selle kinnisvara ostu põhjus? Kas suuraktsionärid või ettevõtte juhtkonna liikmed hakkavad selles majas olema?“

Vastuse andis Olainfarmi juhtkonna liige Salvis Lapiņš, kelle sõnul pole päris täpne, et Olainfarm selle maja ostis - ostjaks oli kontsernile 100protsendiliselt kuuluv ettevõte SIA First Class Lounge, mis on spetsialiseerunud reisikorraldusele.

„First Class Lounge'i väljakutse on juba mõnda aega rohkemate klientide leidmine. Kuna neil oli esimene edulugu ja on palju kliente, kes puhkavad talveperioodil Kagu-Aasias, paljud neist Tais, ja nad üürivad tihti villa, selle asemel et hotellides peatuda, siis seda ärisuunda tahame laiendada. Tegelikult soetasime me poolelioleva villa, mida praegu ehitatakse ning septembriks-oktoobriks saab ta üürimisvalmis. Kas nüüd Olainfarmi juhatus seal olema hakkab, sõltub üürihinnast. Aga kindlasti pole see (juhatuse) lisaboonus, vaid First Class Lounge püüab grupi ärireise mitmekesistada,“ vastas Lapinš.

Jaga lugu:
Hetkel kuum