• Jaga lugu:

  Ericssoni nõukogu esimees valmistub lahkuma

  Leif JohanssonFoto: EPA

  Aastast 2011 Ericssoni nõukogu juhtinud Leif Johansson andis täna pressiteate vahendusel teada, et ei kavatse tuleval aastal enam oma kandidatuuri uueks ametiajaks üles seada.

  Ericssonil on uus tegevjuht – Börje Ekholm – ning kevadel sai teatavaks, et raskustes telekommunikatsiooniseadmete tootja suuromanike ringi on sisenenud Rootsi aktivist-investori Christer Gardelli fond Cevian.
  Johansson viitab pressiteates omanikeringi muutustele ja uuele strateegiale.
  „Mõistlik on lasta omanikel ühiselt nimetada uus nõukogu esimees ja sel põhjusel tahan varakult teada anda, et ma ei kavatse uuesti kandideerida,“ ütles Johansson.
  Ericsson teatas, et firma on asunud kaaluma võimalikke kandidaate nõukogu esimehe kohale.
  Leif Johansson, kes oli pikka aega Volvo grupi president ja tegevjuht, on praegu ka ravimifirma Astra Zeneca nõukogu esimees. Rootsi majandusleht Dagens Industi kirjutas juuni alguses, et aktivist-investori tulekuga suureneb surve Johanssoni välja vahetamiseks.
  Ericssoni aktsia kauples hommikul Stockholmi börsil kerges plussis 61 Rootsi krooni tasemel. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.