Indrek Mäe • 5. juuli 2017 kell 12:45

Maailma vanim pank loodab trammi alt pääseda

Monte dei Pasci di Siena peakontor.  Foto: epa

Maailma vanim, Itaalia pank Monte del Paschi loodab pärast riigiabi saamist ja ohutsooni langemist nelja aastaga taas kasumlikuks muutuda.

Täpsemalt loodab Monte Paschi teenida kasumit aastal 2021, seda 1,2 miljardi euro ulatuses. Eelmisel aastal oli pank 3,2 miljardi euroga kahjumis. Samuti saadi detsembris, pärast ebaõnnestunud rahakaasamist investoritelt Euroopa Komisjoni nõusolekul riigiabi, kirjutab Reuters.

Riigiabi kiideti heaks möödunud nädala neljapäeval ning selle suurus on 5,4 miljardit eurot. Selle tulemusel on nüüd 70 protsenti pangast Itaalia riigi käes. Samuti toimub restruktureerimise käigus hulgaliselt koondamisi.

„Meil on konservatiivne plaan ning me ei sea endale ebarealistlikke eesmärke,“ kinnitas Monte Paschi tegevjuht Marco Morelli. Ta lisas, et hetkel pole plaanis ka ühtegi ühinemist mõne teise pangaga.

Hetkel kuum