Pille Ivask • 7. juuli 2017 kell 18:54

Tööraport kukutas kulla hinda

Kuld.  Foto: Reuters/Scanpix

USA oodatust parem tööraport langetas täna kulla hinna viimase nelja kuu madalaimale tasemele, kirjutab MarketWatch.

USAsse loodi juunis juurde oodatust rohkem töökohti, mis omakorda näitab, et riigi majandus on hea tervise juures. See omakorda viitab sellele, et Föderaalreserv kohe kindlasti tõstab sel aastal intressimäärasid, märkis ThinkMarketsi analüütik Naeem Aslam.  

Gold Forecasteri kaasasutaja Julian Phillips tõdes, et praegu on kulla ja hõbeda hinna liikumist raske ennustada. “Me usume, et intressimäärasid tõstetakse ning enamik arenenud majandustega riikide keskpankasid loobub majanduse stimuleerimisest,” lisas ta ning nentis, et alati on mõistagi ka võimalus, et asjad lähevad sootuks vastupidises suunas. “Globaalne finantsiline ebakindlus on arenenud riikides endiselt päevakorras.”

Kulla hind kukkus 12,90 dollari ehk 1,1% võrra, 1210,40 dollarile untsist. Tegu on madalaima hinnaga alates selle aasta märtsi keskpaigast. Sel nädalal on kulla hind kukkunud 2,6% võrra, mis omakorda tähendab, et juba viiendat nädalat järjest kulla hind langeb.

Hõbeda hind on kukkunud 48,8 sendi ehk 3,1% võrra, 15,495 dollarini untsist. Nädala kokkuvõttes on hõbe langenud 6,8%.

Hetkel kuum