Indrek Mäe • 12. juuli 2017 kell 7:00

Wells Fargo piirab autoliisingu andmist

Wells Fargo tulemused jäid analüütikute ootustele alla.  Foto: Reuters

USA suurpank Wells Fargo piirab oma autolaenuäri, sest soovib ebastabiilsemaks muutuval turul paremini riske kontrollida.

Wells Fargo puhul on suuruselt teise autolaenude andjaga USA-s ning juba praegu on väljaantavate laenude mahtu vähendatud ligi kolmandiku võrra. Samuti võib panga töötajaid ees oodata koondamine, kuna kulusid soovitakse vähendada, kirjutab Reuters.

Sarnaselt Wells Fargole on autolaenude väljastamise osas konservatiivsemaks muutunud kogu USA pangandussektor. Analüütikud on alates 2014. aastast hoiatanud, et turg on ülekuumenenud ning madalad intressimäärad soodustavad seda veelgi.

Kuna pangad on asunud üsna lihtsalt autolaenusid väljastama ning seda ka kaheldavama krediidireitinguga inimestele, on autolaenude osakaal muude tarbimislaenude hulgas märgatavalt tõusund.

Hetkel kuum